CNSMLA

PNSM

Analiză de nevoi

În România, în anul 2020, conform ultimei Analize de Situație realizată de INSP, incidența tulburărilor mintale era de 1200,8 persoane afectate la 100.000 de locuitori și 234,43 de români din 100.000 au fost diagnosticați cu episod depresiv. Organizația Mondială a Sănătății scoate în evidență nevoia de concentrare a eforturilor și resurselor asupra sănătății mintale prin promovarea acesteia, indiferent de statut socio-economic și educațional, indiferent de gen sau mediu de proveniență al persoanelor afectate. De asemenea, recomandă prioritizarea sănătății mintale în rândul copiilor, adolescenților și tinerilor adulți.

Disponibilitatea, accesibilitatea și abordarea multidisciplinară a serviciilor de sănătate mintală precum și continuitatea acestora la cele mai înalte standarde este esențială; astfel încât, considerăm imperios necesară existența unui program național de sănătate mintală care să răspundă nevoilor reale existente în teritoriu.
Având în vedere ultimele PNSM-uri, situația psihiatriei în țară și faptul că CNSMLA se reorganizează, vă rugăm să ne ajutați să construim o argumentare care să susțină propunerea unui nou PNSM bazat pe nevoile reale ale populației și ale dumneavoastră, pe expertiza și experiența dumneavoastră.

Vă invităm așadar să contribuiți la dezvoltarea unui astfel de program, completând chestionarul următor.

Sari la conținut