Erasmus+ Programme
BET ON SPORT PROJECT – 101184408
Combaterea dependenței de jocuri de noroc cu ajutorul sportului
“Bet on Sport – Combating sports-gambling addiction through sports” este un proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus Sport 2024, care se va implementa în perioada Noiembrie 2024- Februarie 2027 în România, Spania, Bulgaria, Grecia, Finlanda, Italia și Turcia. Coordonatorul proiectului este partenerul din România, respectiv Centrul Național de Sănătate Mintală și Luptă Antidrog.
În contextul problemei în continuă creștere a dependenței de jocurile de noroc și efectele pozitive ale sportului în combaterea acesteia, proiectul Bet on Sport își propune să promoveze participarea persoanelor cu dependență de jocuri de noroc la activități sportive ca instrument de îmbunătățire a sănătății lor mentale și fizice, sustinându-le procesul de recuperare.
Coordonator proiect:
CENTRUL NAȚIONAL DE SĂNĂTATE MINTALĂ ȘI LUPTĂ ANTIDROG (CNSMLA), România
Parteneri:
SYMPLEXIS (SYMPLEXIS), Grecia
ASOCIACIA ZA RAZVITIE NA BULGARSKIA SPORT (BSDA), Bulgaria
L ORMA SSD ARL (L’ORMA), Italia
ASOCIACION SPORT TO LIVE (Sport2live), Spania
KARGENC CEVRE SPOR KULUBU (Kargenc Club), Turcia
Sosiaalipedagogiikan säätiö sr (Sosped), Finlanda
Scopul și obiectivele proiectului
Bet on Sport își propune să promoveze participarea persoanelor cu dependență de jocuri de noroc la activități sportive ca instrument de îmbunătățire a sănătății lor mentale și fizice în România, Spania, Bulgaria, Grecia, Finlanda, Italia și Turcia.
În mod specific, Bet on Sport își propune:
- să consolideze competențele profesioniștilor din domeniul sănătății și sportului în ceea ce privește conceperea și implementarea colaborativă a programelor sportive ca terapie complementară/adjuvantă pentru dependența de jocuri de noroc;
- să faciliteze cooperarea profesioniștilor din domeniul sănătății și sportului în abordarea dependenței de jocuri de noroc într-un mod integrativ;
- să sensibilizeze profesioniștii din domeniul sănătății și sportului, autoritățile și alte părți potențial interesate cu privire la importanța sportului ca terapie complementară/adjuvantă în parcursul de recuperare al persoanelor cu dependență de jocuri de noroc;
- să îmbunătățească accesul celor care suferă de dependență de jocuri de noroc la programe inovatoare de activitate fizică și sport.
Obiectivele proiectului
- Dezvoltarea competențelor profesioniștilor din domeniul sănătății și a profesioniștilor din domeniul sportului privind utilizarea colaborativă a sportului și activității fizice ca terapie adjuvantă pentru dependența de jocurile de noroc – cel puțin 200 de profesioniști vor dobândi competențe noi privind utilizarea sportului sau a activității fizice ca terapie adjuvantă pentru dependența de jocurile de noroc.
- Dezvoltarea cooperării dintre profesioniștii din domeniul sănătății și profesioniștii din domeniul sportului în abordarea dependenței de jocuri de noroc într-un mod integrativ prin sport/activitate fizică – cel puțin 50 de profesioniști vor fi implicați în activități colaborative menite să abordeze dependența de jocuri de noroc într-un mod integrativ prin sport.
- Sensibilizarea părților interesate din domeniul sănătății și sportului și a autorităților cu privire la importanța sportului/activității fizice ca terapie complementară în procesul de recuperare al dependenței de jocuri de noroc.
- Îmbunătățirea accesului persoanelor cu dependență de jocuri de noroc la programe inovatoare de sport/activitate fizică (dezvoltate de profesioniști din domeniul sănătății și al sportului) – cel puțin 100 de persoane cu dependență de jocuri de noroc care vor participa în programe de sport/activitate fizică.
Informații suplimentare legate de proiectul Bet on Sport se pot obține la:
Centrul Național de Sănătate Mintală și Luptă Antidrog
Str. Bodești nr 1, sector 2, București
Manager proiect,
Dr. Denisa Petrescu Medic Specialist Psihiatrie

Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea