CNSMLA

Depresia pe înțelesul tuturor

Ce este depresia?

Trăim depresia ca o supărare, ca o mâhnire, care se repetă în fiecare zi și ești vesel din ce în ce mai puțin și mai rar. Nu iți mai vine să mai faci nimic, ești trist și te gândesti că viața nu mai are niciun rost. Pur și simplu stai supărat în continuu, plin de tristețe și nu mai vezi nicio speranță. Nimic nu te mai poate bucura. Și fiecare zi este la fel. Renunți treptat la prieteni și la tot ce făceai și te izolezi.

5 lucruri pe care să le faci ca sa eviți sau să previi depresia

1. Fă mișcare minim 30 de minute sau sport în fiecare zi, fie și doar că alergi printr-un parc. Iți va da o stare de bine și te va elibera de orice fel de supărare.

2. Propuneți să te culci mai devreme și să dormi bine. Odihna te va ajuta foarte mult, pentru că depresia vine și iți fură din energie. Dacă nu poți dormi, ai insomnie, așează-te în pat cu scopul de a găsi cea mai confortabilă poziție. Când te-ai obișnuit cu ea, caută următoarea cea mai confortabilă poziție.

3. Ia-ți medicamentele la timp și nu-ți neglija sănătatea. Toate au rostul lor și iți vor da încredere pe mai departe.

4. Ferește-te de stres sau străduiește-te să-l reduci pe cât posibil. Renunță la orice îți consumă prea mult timp și energie. Dacă serviciul a ajuns să fie o povară, schimbă-l, pentru că problemele de la muncă sunt una dintre principalele cauze ale stresului și ale începutului de depresie.

5. Ține întotdeauna legatura cu prietenii și cu familia, dacă ai o relație bună cu ei. Comunicarea cu aceștia te va ajuta să ieși din rutină și să auzi lucruri noi. Vei avea doar de câștigat cu atât mai mult că vei ține depresia la ușă.

5 lucruri bune de știut ca să faci față depresiei

1. Caută un psiholog. În general psihologii știu cum se gestionează depresia și te vor ajuta, doar că ai nevoie să ai rabdare.

2. Fă-ți un plan și încetează să amâni lucrurile. Scrie-ți pe o foaie de hârtie ce ai de facut în fiecare zi și, când rezolvi ceva, încercuiește punctul respectiv ca rezolvat. Așa te vei bucura că ești eficient și te vei putea mândri de reușitele tale. Prima oară fă-ți patul!

3. Încearcă să stai cât mai mult la soare sau în lumina soarelui. Știi cum se zice, soarele este ca un doctor, un vindecător. Fii prieten cu el!

4. Hrănește-te corect și sănătos, de preferat la ore fixe, fără alcool și băuturi energizante. Începe să-ți prepari chiar tu mâncarea. Cea mai bună mâncare este cea pe care o faci tu.

5. Fă-ți mici bucurii în fiecare zi. Răsfață-te cu o carte bună sau o muzică care iți place. Bea o cafea pe îndelete, fără să te grăbești. Fă lucrurile mai încet, fără să te grabești și fii prezent acolo, în ceea ce faci.

Sursa foto: Vectors by Vecteezy

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut