Proiect de twinning al Comisiei Europene in Romania

"Suport pentru dezvoltarea Serviciilor Centrelor de Sanatate Mintala si de-institutionalizarea persoanelor cu tulburari mintale", Austria, Olanda (decembrie 2007 – noiembrie 2009) .

Componente:

a) imbunatatirea calitații ingrijirilor psihiatrice spitalicesti
b) imbunatatirea calitatii ingrijirilor ambulatorii in centrele de sanatate mintala
c) imbunatatirea abilitatii medicilor de familie de a diagnostica precoce si de a trata depresia, tulburarile de anxietate si tulburarile legate de consumul excesiv de alcool

Proiect de twinning al Comisiei Europene in Romania

"Sprijin pentru finalizarea sistemului integrat de servicii de sanatate mintala", Finlanda, (22 septembrie 2009 – 21 septembrie 2010).


Obiective realizate:

a) reactualizarea cadrului legal si de politici pentru sistemul integrat de servicii de sanatate mintala
b) instruirea resurselor umane care lucreaza in sectorul de sanatate mintala in serviciul dezvoltarii si managementului integrat in sistemul de sanatate mintala
c) dezvoltarea de ghiduri si manuale pentru serviciile de reabilitare

Proiect:

"Recunoasteti ADHD – tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atentie"

CNSMLA a initiat acest proiect in colaborare cu ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului avand sprijinul financiar al firmei S.C. Eli Lilly.


Obiectivele si scopul proiectului

• Pilotarea unui sistem integrat de servicii complexe, de sanatate si de educatie adresat copiilor cu ADHD si familiilor acestora
• Cresterea accesului la tratament medical, psihologic, educational adecvat prin colaborarea specialistilor din cadrul centrelor de sanatate mintala cu cadrele didactice, parintii si medicii
Durata proiectului: 2010 – 2012 (cu prelungire pana in 2013)

Proiect

"Proiect pentru intarirea capacitatilor profesionistilor din sanatatea mintala si a asociatilor de utilizatori"


Participarea reprezentantului guvernamental (CNSMLA) in comitetul director, alaturi de reprezentantii celor 9 State Membre ale South-East Europe Health Network si a reprezentantilor Bosniei si Hertegovina.

Studiu

"Screening-ul simptomelor depresive in asistenta primara si corelatii privind comorbiditatea in Romania".


Studiul a fost realizat in august-septembrie 2012 in colaborare cu Institutul de Sanatate Publica si Asociatia Medicilor de Familie din Romania Obiectivele studiului:

a) determinarea prevalentei simptomelor depresive pe o perioadă de 2 saptamani la pacientii care au accesat serviciile de asistenta primara (medicina de familie) si determinarea relatiei intre comorbiditatile asociate si prezenta simptomelor depresive.

Studiu

" Actiune comuna privind sanatatea mintala si bunastarea ".


Actiune comuna privind sanatatea mintala si bunastarea detalii....